keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Prologi

Jyväskylän seudulla pitkään asuneena voinen mukaella täällä syntynyttä ajattelijaa ja todeta: Blogin perustaminenhan se aina mielessä on. Jotta saisin asian pois mielestä, ei liene muutakaan vaihtoehtoa kuin perustaa se. Kysäisin varmuuden vuoksi vielä Facebookissa, luulevatko ihmiset, että pääasiassa lamppulaseilua suomeksi käsittelevälle blogille olisi kysyntää. Runsaan myönteisen palautteen (n. 5 kpl) vuoksi tässä sitä nyt ollaan. Odotan siis blogiani lukevan ainakin viiden ihmisen.

Ajatukseni on, että kerron täällä kokemuksiani lasista ja kesties annan välillä jonkin ihan hyvän vinkinkin asiaan liittyen, suomeksi. Suomenkielistä materiaalia on lamppulasista saatavilla hyvin vähän ja harrastajamäärät ovat vielä pienet Suomessa. Varsinkin opettaessani lamppulasihelmien tekoa, lähinnä kansalaisopistoissa, olen huomannut suomenkielisen tiedon puutteen kipeästi. Otaksunkin, että joudun usein linkittämään ulkomaisiin kohteisiin, joista asioista saa lisätietoa.

Aion varsinkin alkuun julkaista muutaman pitemmän tekstin muun muassa työturvallisuudesta, tarvikkeiden hankinnasta ja muista perusasioista. Jatkossa keskittynen uusimpien lasikokeilujeni raportointiin tai häikäilemättömään omien helmien mainostamiseen. Välillä saatan jopa tehdä koruja ja julkaista niistä kuvia.

3 kommenttia:

  1. Hienoa! Sait blogin perustettua. Nyt sitten odotellaan kovasti kuvia ja kaikkea muuta ihanaa!

    VastaaPoista
  2. En ehtinyt vielä naamakirjassa vastaamaan, että kaivataan. Täytyy tunnustaa, että hurahdin uudestaan lamppulasihelmien tekoon, vaikka jo kerran päätin pysyä vain emaloinnissa (lasijauhettahan sekin on). Mutta koruja en niitä saa aikaiseksi, joten linkitin ne olohuoneen kattolampun somisteeksi. t Tuija

    VastaaPoista
  3. Kuvia odotetaan kieli pitkällä! Onnea uudelle blogille!

    VastaaPoista