sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Olen elossa!

Tänä viikonloppuna alkoi kuuden viikonlopun lamppulasikurssien putki, joista yksi tosin on sellainen, että olen itse opiskelijana, en opettajana (Jei! Sitä odotellessa!). En edes viitsinyt mainita kurssilaisille tästä blogista, kun muistin kuinka kauan se on ollut kylmillään, noloa. Kesähän ei ollut kylmillään tänä vuonna, joten en vaan jaksanut helteessä avatakaan poltinta lisälämmitykseksi, pari kuukautta taisi tulla taukoa kaikkiaan. Eipä sitten ollut paljon mistä kirjoitellakaan, kun ei jaksanut edes ajatella.

Nyt olen taas pikkuhiljaa palannut polttimen ääreen sekä kotona että töissä. Ensimmäiset helmet tein ajatellen, että mitä ihmettä tämä on, ikuna tehnykkään. Onneksi oli tarve tehdä tiettyyn tarkoitukseen isohko sarja aika yksinkertaisia helmiä, joten tuli peruskädentaidot treenattua taas kuntoon ja samalla testattua opiston polttimet kurssikondikseen. Osasta helmiä tein keskiaikatyyppisen rukousnauhan lahjaksi. Se valmistui sen verran lähellä lahjoitushetkeä, etten muistanut edes kuvaa ottaa, mutta saaja aikoi siitä jossain vaiheessa mainita omassa blogissaan. Pistän linkkiä, jos hän olisi sattunut siitä kuvankin ottamaan.

Syksyn ensimmäinen kurssi on aina jännää, miten kaikki lähteekään pyörimään. Kiittelin itseäni, että olen joskus ollut hetken ihan järkevä (ihan totta!) ja tehnyt listan, jossa on kaikki tavarat, joita lamppulasikurssilla tarvitaan, muuten olisi varmaan puolet romuista unohtunut kotiin. Ja kyse on suurimmaksi osaksi tavarasta, jota ei saa ihan lähimarketista. Kurssi meni hyvin, osa opiskelijoista oli uusia ja osa aiemminkin kurssilla olleita. Ihan kaikki ilmottautuneet eivät paikalle päässeet, joten kaikki ehtivät tehdä varmaan sen verran helmiä, kuin viikonlopussa nyt vaan jaksaa. Innostuneita olivat he ja tunnelma kaikinpuolin mukava muutenkin. Hauska aloitus lamppulasikurssisyksylle!

Nyt mielessä ja sormissa kihelmöi muutama uusi idea, jotka sain, kun katselin toisten tekemistä. Sain viime viikolla(kohan se nyt oli) CiM:ltä nipun lasia testattavaksi ja toisen nipun kysymyksiä laseista, joten lokakuun loppuun asti on aina polttimelle mennessä jotain tehtävää, vaikka omia ideoita ei olisikaan. CiM:n, Creation is Messyn (kavereitten kesken ihan vaan Messy) sivuilla on muuten testiryhmän kommentteja edelliseltä kierrokselta ja kuvia. Minunkin helmiäni siellä saattaa nähdä, jokunen komenttikin, mutta ne nyt ovat hieman lakonisempia kuin niillä, joiden äidinkieli on englanti.

Yritän tässä lähiaikoina katsella tätä hommelia sen verran eteenpäin, että pistän tuonne sivuun linkkejä esimerkiksi nyt vaikka Messyn sivuille, niin pääsette klikkailemaan. Muutenkin juttua tullee vähän nopeammin lisää, ainakin lupaamani tarvikkeidenosto-opas ja turvallisuusluento. Ja tarinaa lasikokeilujen tuloksista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti