sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Kokka kohti koillista

Suunnitelma A: Lento Stanstedista Tampereelle aikaisin maanantaiaamuna 19.4. Ei toiminut.

Suunnitelma B: Uidaan kanaalin yli mantereelle. No hei mikä ettei, samoin tein sitten Turkuun. Sieltä ystäväni sukulaiset voisivat heittää meidät Tampereelle.

Suunnitelma C: Ostetaan soutuvene, iso paketti laastaria ja pari pullollista hyvää desinfiointiainetta (rakkoihin tietenkin). Käytetään desinfiointiainetta alkumatkasta runsaasti ja soudetaan ympyrää Pohjanmerellä.

Suunnitelma D: Hankitaan linja-autoliput yölinjalle Lontoosta Amsterdamiin, junaliput Amsterdamista eri paikkojen kautta ja välillä hotellissakin yöpyen Tukholmaan, siitä ruotsinlaivalla Turkuun ja jotenkin kikkaillen Tampereen kautta Jyväskylään.

Suunnitelma E: Mennään aiemmin mainitulla linja-autolla Amsterdamiin aiemmin mainittujen junamatkojen liput taskussa. Hintaan sisältyy muun muassa matkustus putkessa kanaalin ali. Siitä tosin ei tule kovin sykähdyttäviä havaintoja, koska linja-auto on umpiseinäisessä junassa kyseisen rastivälin ajan. Amsterdamissa päädytään huonosti nuokutun yön jälkeen rautatieasemalle, josta kansainväliset junat lähtevät ja huomataan, että se on myös lentoasema. Kysytään, olisikohan sattumalta Suomen taivaat jo auki ja lentoja lähdössä. Sattumalta on, siten, että juuri ehditään ostaa liput, tsekata matkatavarat ja itsemme lennolle, etsiä oikea portti ja istahtaa koneeseen. Mennään bussilla ja taksilla Pirkkalan lentokentälle, otetaan auto parkista ja ajetaan Jyväskylään. Saavutaan kotiin kaksi vuorokautta aiemmin kuin suunnitelman D mukaan, mutta 4,5 vuorokautta myöhemmin kuin suunnitelman A mukaan. Valitaan tämä suunnitelma. Kaupan päälle meillä on nyt paluulennot Amsterdamiin toukokuussa, koska menopaluulippu on halvempi kuin pelkkä meno.

Joo, tiedän, että odotatte malttamattomasti raporttia Flame Offista ja pistän sitä tulemaan, heti kun saan kuvia kaverilta. Sitä paitsi halusin ensin yleisen matkakuvauksen pois sydämeltäni. Itse muistin vasta joskun maanantaina, että olisi kamera mukana ja otin kai noin viisi kuvaa koko reissulla. Ruotsinlaivalla olisi tietysti voinut räpsiä, mutta se nyt jäi tällä kertaa väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti