keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Näin punaista. Testing reds

(Text in English after every chapter)

Tarvitsen eräisiin helmiin mahdollisimman opaakkia punaista ja päätin testata hyllystä löytyviä potentiaalisia punaisia laseja toisaalta pisteinä mustan päällä ja toisaalta siten, että punaisen päällä on mustia pisteitä. Musta on kaikissa helmissä Effetren perusmustaa 064. Punaiset ovat järjestyksessä Effetre 424 porkkananpunainen, Effetre 428 vaalea punainen, Effetre 432 keskipunainen, ASK 012 Scarlett Dreams, Creation is Messy (CiM) 140-1 Lipstick, Cim 102 Valentine ja CiM 101 Maraschino.

I need as opaque red as possible to certain beads I am making, so I decided to test suitable reds I have in a shelf. I made black beads with red dots and red beads with black dots. The black in every bead is Effetre 064 basic black. Reds are in a row Effetre 424 Carrot Red, Effetre 428 Light Red, Effetre 432 Medium Red, ASK 012 Scarlett Dreams, Creation is Messy (CiM) 140-1 Lipstick, Cim 102 Valentine ja CiM 101 Maraschino.


Testin tulos vastasi aika lailla odotuksia. Effetret ovat kohtuullisen opaakkeja ja parhaiten niistä erottuu mustasta vaalein 424. Hyvin erottuu myös CiM:n Lipstick, joita minulla on useamman sävyisiä ja joista otin puikon testiin vaaleimmasta erästä -1. Se on kuitenkin väriltään oranssimpi tai ruskeampi kuin Effetre 424 ja etsiskelen kunnon punaista. Effetre 424 on nimestään huolimatta helmenä aika lailla joulunpunainen. ASK:n Scarlett Dreams on puikkona hyvinkin opaakki, suorastaan tunkkainen, mutta muuttuu liekissä tummemmaksi ja kuultavammaksi. Se on yksi suosikkejani yksivärisiä punaisia helmiä tehdessä, ja kun ASK:n myynti lopetettiin, hamstrasin sitä melkoisen varaston. Pisteenä mustan päällä se on kuitenkin liian läpikuultava. CiM:n uusi Valentine on hyvä opaakki punainen, jolla jatkossa on varmasti paljon käyttöä, mutta tummempi kuin haluaisin tarkoitukseeni. Myös CiM:n Maraschino on uusi väri, enkä edes odottanut sen olevan opaakki, mutta testasin sen samalla kuin muut. Alushelmenä se on kaunis kuultava punainen ja siitä saa hienoja mansikoita:
The results of a test were quite much as I expected them to be. Reds of Effetre are opaque and as it is the lightest, 424 is easiest to see over black. So does CiM:s Lipstick. I have several batches of it and I chose the lightest one I have, number -1. Anuway, it is more brick red, when Effetre 424 is quite true red as a bead, thought is orange (or carrot) red in a rod. ASK Scarlett Dreams is very opaque, even dull in a rod, but becomes darker and more transparent in a flame. It is one of my favourite reds as single colour bead and I bought it a lot, when they quitted to make it. As a dot over black it is too transparent thought. CiM is making two new reds. Valentine is good opaque red and I am sure to use it a lot later, but to the need in hand it is a bit too dark. I did not even expected Maraschino to be opaque, but I tested it anyway with the others. It is beautiful red and I made a few nice strawberries with it:


Todennäköisesti myös kirsikoihin se sopisi nimensä mukaan. Aiemmin mansikoissa käyttämäni vihreät näyttävät Maraschinon kanssa tunkkaiselta ja liian turkoosilta, joten pitääkin testata, mikä olisi siihen sopiva vihreä!
As its´ name is saying, it would be nice for cherries too. The greens I have used earlier when making strawberries, seems to be a little dull and too turquoise with it thought, so I think I need to test, which green would go well with it!

3 kommenttia:

  1. Herrrrrrkullisia mansikoita! Nam tack.

    VastaaPoista
  2. Näyttää tosi mukavalta hommalta! Haluaisin oppia tekemään lasihelmiä itsekin, jospa kesällä ennättäisin jonnekin kurssille. Osaisitko kertoa mistä kannattaisi tilata lasia ja tarvikkeita?

    VastaaPoista
  3. Suomessa on tällä hetkellä vain pari paikkaa, josta lasia ja muita tarvikkeita voi ostaa (kurssien opettajien lisäksi), ja hinnat ovat valitettvasti niin korkeat, että itse tilaan ulkomailta, etupäässä Tuffnell´silta Englannista.

    VastaaPoista